Hoe ontwikkel je een gevorderde yoga techniek

Yoga Veghel

Yoga in Veghel staat ook bekend als ‘Yoga’. Er zijn vijf basis asana’s die helpen in de richting, maar niet in een algemene richting. De asana’s worden gevolgd door een kort commentaar om je aandacht te richten op de gestelde intentie.

Wij bieden vier basislessen aan. De 8 weekse basiscursus ‘Yoga – Beginners’ komt in lesvorm en vanuit onze rustige basis. De les werkt van week tot week. De tweede basis les is een 6 weekse les van de 8 weekse les. Niet altijd beschikbaar op de weekdagen vanwege werk en school activiteiten. De derde klas is een maandelijkse klas en is alleen toegankelijk in de weekenden.

Alles wat je moet weten over gevorderde yoga

De les voor gevorderden is speciaal ontworpen om de gevorderde yogi een kans te geven om een goed adempatroon samen te stellen, en voel je vrij om de informatie op jezelf aan te passen als je je beoefening al gedaan hebt.

Je wordt aangemoedigd om te ontdekken wat voor jou compassievol en harmonieus is, en om je hart en buikgevoel te volgen, ook al kost het wat tijd om dat te ontdekken, laat je niet alleen afleiden door je verstand. Volg je hart en neem de tijd om vanuit je kennis te kiezen hoe lang je een yoga zult doen. In de laatste weken van de 12 weekse les, waar de gevorderde basics voor het eerst gegeven worden, mag je alleen de gevorderde basics beoefenen. Nadat je de gevorderde basistechnieken hebt ontwikkeld, werk je toe naar een punt waarop je de intermediaire basistechnieken kunt doen.

Als je probeert om alleen de gevorderde yoga te leren zonder eerst de basis te doen, kan het zijn dat je eerder ontspant en dat je je uitrekt, misschien last krijgt van spierpijn of hoofdpijn krijgt. Maar als je altijd de basis yoga’s wilt, zul je nooit je basis afmaken, en zul je nooit een speciaal niveau van ontspanning beginnen te krijgen. Je moet ergens beginnen en dan vooruitgang boeken. Dit is wanneer de gevorderde yoga’s een rol spelen in het leiden van de gevorderde stadia van yoga. Zij kunnen de enige oefening zijn die u op die bepaalde dag zult doen, maar zij zijn het die u de grootste voordelen kunnen brengen, de grootste vooruitgang in uw Yogi-leven, en zij zijn het die u altijd zullen magnetiseren in een nieuw niveau van ervaring dat u zal hinken, en een wijd open deur voor u zal openen op een hoger rijk als u doorzet.

Wat betekent voor je houding en beweging in yoga

Het betekent ook dat Zen wordt in welke pose je ook wilt zijn in- het enorm vergroten van vlek en kleur en diepte van elke beweging of houding terwijl yoga een meer evenwichtig en hanteerbaar systeem wordt dat leidt tot gezondheid en een goed leven. Op deze manier sta je jezelf de vrijheid toe om te stromen en te genieten van het leerproces en je gaat naar je individuele doelen toe door de juiste beoefening van yoga.